Anmeldelse

Der var masser af børn

Børneliv på morfars tid

Vigtigt materiale til at styrke elevernes historiebevidsthed.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Et mylder var der. Børn overalt. Og selv om sådan nogle skulle ses og ikke høres, var der leben og palaver alle vegne. Ikke mindst ude mellem de almennyttige boligblokke, der skød op, der hvor gamle landsbyer pludselig blev nye forstæder.

Fakta:

Titel: Der var masser af børn

Forfatter: Jonna Byskov, Marianne Keinicke

ISBN: 9788723037602

Pris: 167,50

Sider: 112

Serie: Dansk i midten

Forlag: Alinea

Det var, dengang tre børn sagtens kunne dele en appelsin, og familien kunne samles om at polere den nye folkevogn. Fælles fjernsynskigning og "Far til fire" udgjorde den formaliserede børnekultur.

Bogen har fortrinlige erindringsbilleder fra by og land og beretninger om mange slags børneliv. Side 11 viser således et tegnet tværsnit af et højhus’ forskellige former for familieliv. Hvor man i stuen til venstre ser engagerede voksne i en formentlig væsentlig samfundsdiskussion, mens børnene leger med udviklende, pædagogisk legetøj, uddeles der lørdagsrøvfuld på anden sal til venstre.

Bogen er fuld af gode tekster og illustrationer, og et optryk af nogle kapitler fra tidens læsebog giver fornemmelse af dannelsesidealet.

Fortrinligt materiale til et vigtigt emnearbejde i 5.-6. klasse.