Anmeldelse

Nissehuestrik

Lækker julestrik

Godt håndværk og gode ideer til både begyndere og let øvede.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bogens forside prydes af et charmerende billede af en lille pige, der iført en rød strikket hue smiler direkte til beskueren. Hun er en rigtig nisse, og med hende sendes et signal om hygge, juletid på vej og masser af forventninger til, hvad der kan nås i håndarbejde, inden der ringes ud til juleferie.

Fakta:

Titel: Nissehuestrik

Forfatter: Mette Jørgensen

ISBN: 9788799141487

Pris: 100

Sider: 48

Forlag: Forlaget Vingefang

Læg dertil, at bogen er den fjerde strikkebog fra forlaget Vingefang, der også står bag en gennemført serie med vendestrik, og at den er skrevet af en hamrende dygtig strikker, hvis håndværk rækker langt ud over jul og nisser. Ud fra 14 grundmodeller i størrelser fra barn til voksen gives et utal af tekniske oplysninger, gode fif og gedigne informationer, der bør få enhver strikker til at gå på jagt i garnkurven.

Gælder det eleverne i skolen, kan det være, at det for flere vil være sjovest at starte i småtingsafdelingen med for eksempel at strikke en pompon i vendestrik, vikle en ditto over to lag karton eller måske lade sig udfordre af den gamle gimpeteknik, der kan give en flot og dekorativ kant – også på andet end huer. For de elever, der rent faktisk kan eller gerne vil lære at strikke, er en hue i vendestrik et godt sted at starte, mens de, der behersker såvel ret som vrang, vil kunne boltre sig med en rå hue i ribstrik.

Bogens primære styrke er det gode håndværk, dens mange detaljer og de ideer til variation, der bringes i forbindelse med hver enkelt beskrivelse. Dertil kommer, at striber, kanter, spidser, kvaster og montering fremgår tydeligt af bogens gennemførte fotografering og bevidste grafik.