Anmeldelse

Velfærdsteknologi hører også til i skolen

Jeg vil anbefale de ansvarlige politikere på velfærdsområdet at læse bogen og lade sig inspirere af de præsenterede muligheder for fremtidens velfærdsteknologi.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Er du typen, som finder ovenstående titel med undertitel sexet og spændende, så er her et gavebord af inspiration og viden. Er der derimod risiko for, at du rammer hovedpuden, inden titlen er læst til ende, så sov trygt videre. For denne bog indeholder store mængder viden om netop samspillet mellem mennesker og teknologi.

Fakta:

Titel: Teknologi, mennesker, faglighed

ISBN: 9788792711281

Pris: 275

Sider: 280

Forlag: ViaSystime

Indholdet er målrettet professionelle aktører inden for det velfærdsteknologiske felt, hvilket vil sige en bred vifte af alt inden for skole og hospital til børnehavebørn og handicappede. En stor gang spredehagl med guldkorn, som henvender sig generelt til professionsuddannelserne.

Bogen er en antologi af 14 faglige perspektiver på emnet velfærdsteknologi. Hvert kapitel beskriver den teoretiske baggrund for sit specifikke emne og kommer med fine eksempler på anvendelse i praksis. De forskellige kapitler er godt opbygget og klæder læseren på inden for det belyste område. Her er ingen konkurrencer i smarte fremmedord eller alenlange sætninger, men levende eksempler fra praksis med tilhørende teoretisk baggrundsmateriale. Selvom bogen er skrevet af mange bidragydere, skal den have stor ros for at give et samlet indtryk som en bog og ikke en tilfældig samling artikler. Der er ensartet opbygning af artiklerne og godt med kildehenvisninger.

De mange emner er både bogens styrke og svaghed. Her præsenteres en masse viden om velfærdsteknologiens forskellige anvendelse inden for meget fagspecifikke områder, og for den færdiguddannede lærer eller sygeplejerske er enkelte afsnit af bogen interessante, mens andre dele af bogens indhold formentlig vil virke uvedkommende eller ligefrem kedelige. Hvad skal for eksempel sygeplejersken bruge indsigt i design af robotlæremidler til? Eller hvilken umiddelbar interesse har handicappædagogen i viden om den kompetente didaktiker? Derimod kan eksempelvis en forsker, uddannelsesudvikler eller it-didaktisk designer suge til sig, da områderne hver især leverer en spændende og tværfaglig indsigt til inspiration og udvikling.