Anmeldelse

Interkulturel didaktik

Interkulturel didaktik i et nutidigt perspektiv

Der er udkommet en let tilgængelig bog om organisering af undervisningen, som viser, hvordan læreren med små ændringer i den daglige undervisning kan sikre samtlige elever fuldt udbytte af deres skolegang.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Multikulturalistisk undervisning retter sig mod både minoritets- og majoritetselever. En lærer i bogen fortæller om, hvordan hun ændrede sin undervisning, så hun ”fremmede elevernes lige adgang til at komme til orde i undervisningen”. Den sædvanlige undervisningspraksis interkulturaliseredes, og det gav minoritetseleverne mulighed for at komme på banen.

Fakta:

Titel: Interkulturel didaktik

Forfatter: Mette Buchardt, Liv Fabrin

ISBN: 9788702065640

Pris: 159

Sider: 96

Serie: Gyldendals Lærerbibliotek

Forlag: Gyldendal

Bogen indledes med en let tilgængelig teoretisk gennemgang af, hvordan de forskellige traditioner inden for interkulturel undervisning har udviklet sig, efterfulgt af en række praksiseksempler, som er med til at underbygge bogens budskaber. Inger M. Clausens bog ”Den flerkulturelle skole. Om interkulturel, anti-racistisk undervisning” fra 1986 fik stor betydning for den tids nyuddannede lærere.

Buchardt og Fabrins nye bog ligger i smuk forlængelse af denne. Med et aktuelt fokus på globalisering og inklusion kan bogen være med til at sætte en udviklingsproces i gang. For desværre viser de nyeste resultater, at tosprogede elever, herunder især drengene, stadig ikke klarer sig godt. Vi skal op i metaperspektiv og reflektere over egen undervisningspraksis med henblik på at udvikle undervisningen. Bogen anbefales til lærerstuderende såvel som til ledelse og lærere på skoler med tosprogede elever.