Anmeldelse

Undgå konflikter med borgerne

Konflikter som grundvilkår

Udviklende og næsten underholdende trods det alvorlige emne.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Konflikter er et grundvilkår i arbejdet som offentligt ansat", lyder det i pressemeddelelsen for bogen her, og bogens ærinde er dels at dykke ned i, hvad konflikter egentlig er, og hvordan de opstår, dels at præsentere værktøjer til håndtering af konflikter.

Fakta:

Titel: Undgå konflikter med borgerne

Forfatter: Merete Hessel

ISBN: 9788771180749

Pris: 249

Sider: 168

Forlag: Forlaget Frydenlund

Ud over præsentationer af psykologiske og sociologiske begreber og kommunikative værktøjer er bogen spækket med eksempler og cases fra det virkelige liv, og eksempelmaterialet er fra en bred vifte af professionelle miljøer som for eksempel socialrådgiverens, politibetjentens, sygeplejerskens og lærerens. Disse virkelighedsnære beskrivelser er med til at gøre bogen både letforståelig, interessant, næsten underholdende og vedkommende ikke bare for offentligt ansatte, men for mennesker i almindelighed. Forfatteren bruger "myndighedsbegrebet" en hel del, og enhver voksen forælder er jo en myndighedsperson over for sine børn og en myndig borger i staten.

I den danske folkeskole, hvor et væsentligt fokusfelt er den demokratiske dannelse, er det i særdeleshed væsentligt ikke bare selv som lærer at kunne håndtere konflikter, men også at skabe rammer, hvor eleverne får redskaber til at håndtere konflikter med hinanden, og det synes jeg også, bogen bidrager med vinkler til. Og sidst, men ikke mindst, tror jeg, at den person, der læser bogen, kommer til at reflektere over sin egen adfærd og kommunikation med andre mennesker, og i det perspektiv kan bogen være et led i en konstruktiv personlig udviklingsproces. Min eneste anke er titlen, for jeg ser, ligesom forfatteren gør, konflikter som et grundvilkår, og dem kan vi aldrig undgå. Dem skal vi lære at håndtere.

Jeg anbefaler altså gerne denne bog.