Anmeldelse

Hvad nu hvis jeg aldrig bliver tynd

Hvad nu hvis jeg aldrig bliver tynd

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Line bliver aldrig linedanser, for hun er overvægtig, men hun skal nok få et godt liv alligevel.

Fakta:

Titel: Hvad nu hvis jeg aldrig bliver tynd

Pris: 400

Forlag: Film og TV Compagniet

240.000 børn og unge er overvægtige i Danmark, og det er ikke altid deres egen skyld, siger Line i filmen, hvor hun undersøger fordomme og tabuer i forbindelse med en projektopgave.

Line har ligesom Rico problemer med vægten og med selvværdet. De har begge sat sig for at komme fordommene og tavsheden til livs i deres klasser ved at stå frem og åbent fortælle om livet som overvægtig.

Dokumentarfilmen følger de to unge i arbejdet med projektopgaverne, og undervejs opnår de selv at bryde tabuer og fordomme. Instruktøren har valgt at vise portrætter af to fysisk aktive og sportsglade unge, der er bevidste om deres overvægt, og som åbent tør fortælle om de psykiske konsekvenser.

Filmen henvender sig til unge med hensigten at bryde tavshed og fordomme om fastfoodspiseri og stillesiddende computerspilleri som hovedårsag til problemet. Line og Rico er fine repræsentanter for det sunde og aktive gode liv, hvor kammerater og fællesskab er vigtigere end vægten.

Til skolebrug er filmen meget velegnet til debatoplæg i overbygningen og som inspiration til projektopgaver.