"Lad os skabe nogle rammer og værktøjer, som sikrer, at indholdet bliver brugt bedst muligt", siger Mathias Bruun, der forlader Gyldendal til fordel for KMD

KMD henter direktør fra Gyldendal

KMD styrker nu sit indtog i undervisningsmiddelbranchen ved at ansætte Gyldendals koncerndirektør Mathias Bruun. KMD er på vej med en samlet platform, en slags "iTunes" over undervisningsmidler, men Mathias Bruun understreger, at KMD ikke skal i gang med at producere indhold.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

KMD udfordrer forlagene med ny portal for lærere

"Det er en vigtig pointe, at det er ikke for at starte forlagsvirksomhed, at KMD har grebet fat i mig. Det er for at sikre, at de digitale muligheder, der ligger rundt om indholdet, bringer indholdet ordentligt i spil, Og det er en spændende udfordring, specielt med de mange millioner, der bliver rullet ud, og som jo kun går til indholdet - lad os skabe nogle rammer og værktøjer, som sikrer, at indholdet bliver brugt bedst muligt", forklarer Mathias Bruun med henvisning til de 500 millioner, regeringen har sat af til styrkelse af it i skolen. 

Forlag kæmper om lærernes it-millioner

Pengene forventes at blive givet til skolernes køb af digitale undervisningsmidler, og dem vil KMD altså ikke umiddelbart få fingre i. KMD vil derimod sælge en læringsplatform, en slags "AppStore" eller "iTunes" til skoler og kommuner, hvor de kan danne sig et overblik over de digitale undervisningsmidler, som findes på markedet og - hvis de enkelte forlag ønsker det - købe indhold i "bidder" frem for at købe hele systemer og licenser.

"Muligheden for et samlet overblik og distribution har i sig selv en værdi, men det jeg især synes er spændende - og grunden til, at jeg skifter - er den samlede pakke KMD vil tilbyde - ikke bare distribution, men også de værktøjer rundt om distributionen, som jeg i min nuværende rolle hos Gyldendal har stødt ind i behovet for. I dag laver de forskellige forlag forskellige værktøjer til hver deres løsninger, og der er behov for, at nogen på tværs udvikler værktøjer til planlægning, forberedelse, distribution og evaluering, som de forskellige producenters produkter kan snakke sammen med", forklarer Mathias Bruun.

For it-koncernen KMD er digitaliseringen af skolerne et strategisk vigtigt forretningsområde, og her er man derfor rigtig godt tilfreds med at have hentet en af de absolut førende på området; den 45-årige Mathias Bruun. Han blev sidste år koncerndirektør for hele Gyldendal-koncernen efter ti år som direktør for Gyldendal Uddannelse, den ene af de to største udbydere af undervisningsmidler til folkeskolen.

"Mathias Bruun har solid erfaring fra uddannelsesområdet og er en af de førende kompetencer i Danmark i at kombinere uddannelse med it. Med vores ambitioner på området ser vi det som naturligt at tiltrække en kandidat fra øverste hylde, og det har vi fået med Mathias", siger Lars Monrad-Gylling, administrerende direktør i KMD.

Mathias Bruun er oprindelig uddannet lærer og blev senere journalist. Han har selv skrevet en stribe lærebøger, været uddannelseskonsulent i Dansk It og forlagsredaktør, før han i 2002 blev direktør for Gyldendal Uddannelse.