Anmeldelse

Sammensatte tekster

Sammensatte tekster

- børns tekstpraksis

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvad kan man lære af computerspil? Kan elever udvikle relevante kompetencer i norskfaget ved at arbejde med computerspil? Hvordan kan elevernes alsidige internetkompetence udnyttes i folkeskolen? Det er bare tre af de mange temaer, der behandles i denne bog om sammensatte tekster.

Fakta:

Titel: Sammensatte tekster

Forfatter: Elise Seip Tønnessen

ISBN: 9788771290615

Pris: 299

Sider: 343

Serie: Læsevejlederen

Forlag: Forlaget Klim

Sammensatte eller multimodale tekster er tekster, som indeholder forskellige udtryksmåder. Det kan være mundtlig tale, billeder, plancher, film, diagrammer og tekst med mere. De multimodale tekster har været en del af lærernes og elevernes virkelighed på alle trin i mange år. De fleste lærebøger er multimodale. Men en række nye tekstpraksisser udvikler sig i disse år. Læseindlæring på iPad, informationssøgning på nettet, elektroniske lærespil og elevernes egne multimodale produktioner. Hvilke kompetencer kræver det af elever og lærere for at give meningsfuld læring?

Bogen er delt i tre dele. En fælles introduktion og to dele, som præsenterer studier af børns omgang med sammensatte tekster fra børnehavealderen til udskolingen. "Sammensatte tekster – børns tekstpraksis" er forskningsbaseret og sætter fokus på lærebogs- og tekstpraksisser, som undervisere i folkeskolen først for alvor er ved at få øje for nu i forbindelse med faglig læsning, som er indsatsområde på mange skoler.

Bogen er relevant for undervisere og studerende, der ønsker at fordybe sig i det teoretiske og pædagogiske grundlag for multimodale tekster.