Debat

Bondo: Nyuddannede skal arbejde for understøttelsen

Jyllands Posten 8/5 2012. "I et hidtil uset forsøg på at bekæmpe ungdomsarbejdsløsheden lægger lærernes fagforening op til, at nyuddannede lærere skal arbejde på skolerne for den arbejdsløshedsunderstøttelse, de ville få i forvejen."

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"»For få år siden opfordrede jeg sammen med alle ansvarlige politikere i Danmark de unge til at gå i gang med en læreruddannelse, for der var stensikkert job til dem, sagde vi. Men i dag må jeg erkende, at det var falsk varebetegnelse. Kommunerne har nedlagt otte pct. af lærerstillingerne inden for det seneste to et halvt år. Derfor er vi nødt til at tænke utraditionelt for at bekæmpe ungdomsarbejdsløsheden, og for at få de unge lærere i gang, så de kan bruge deres uddannelse, deres faglige viden og få undervisningserfaring. Så vil de være bedre rustede til et rigtigt job senere,« siger Anders Bondo Christensen."

Jeg er rystet. Det kan da umuligt være sandt, det må være en forsinket 1. april.

For er det sandt, er det et forslag som savner enhver forstand. Hvad og hvem skulle forhindre at kommunerne også udnytter Bondos forslag til det yderste? Vi har en formand, som i følge Magisterbladets opgørelser, modtager mere end 1.500.000 kroner, af os, om året til hans privatøkonomi. Hvordan i alverdens rige og lande, kan en så højtlønnet formand komme med et forslag, som giver hans medlemmer mindre end 200.000 til deres husholdning?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Verden vender på hovedet, det politiske venstre på Christiansborg sejler rundt uden mål og med. De fremlægger nu forslag til stor glæde for toppen af det danske erhvervsliv, som i parentes bemærket også opbærer meget store personlige indkomster, alt imens de unge i EU mister håbet.

Hvorfor kæmper vores formand ikke få 2 lærere i en klasse? Hvorfor kæmper han ikke for rotationsordninger? Hvorfor kæmper han ikke for, at lærere, der gerne vil, kan komme på halvtid i mindst et, gerne to år osv.? I det hele taget, hvorfor kæmper han ikke for og giver sin støtte til de kloge forslag?

Jeg er rystet, men det sent og jeg tænker ikke klart. Men der er også situationer i denne verden, hvor man som et helt almindeligt menneske, simpelthen bare skal sige fra, også inden man får alt for meget tid til at tænke sige alt for meget om.

Det forslag i Jyllands Posten, som vores formand bliver angrebet for i morgen, skal han også stilles til ansvar for.