Anmeldelse

@ltid online

@ltid online

Kommunikation | Sprog | Læsning

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

”Intentionerne bag materialet '@ltid online' er, at eleverne ikke blot lærer om de digitale kommunikationsformer, men også undervises i og med kommunikationsformerne”. Sådan står der i det lærerhæfte, der hører til elevbogen.

Fakta:

Titel: @ltid online

Forfatter: Marie Bloch Jespersen, Marie Vestergaard Eriksen

ISBN: 9788779965546

Pris: 162,50

Sider: 80

Type: Elevbog

Forlag: Dansklærerforeningen

ISBN: 9788779965577

Pris: 187,50

Sider: 48

Type: Lærerhæfte

Intentionerne lykkes på fornem vis. For gennem en grundig indføring i kommunikationsformerne sms, chat, blog og wiki arbejder eleverne i autentiske kommunikationssituationer med disse multimodale tekster. Hvert kapitel i elevbogen er bygget op på samme måde. De indeholder afsnit om kommunikation, afsender- og modtagerforhold, modaliteter, sprog, kritisk stillingtagen, læsning og til sidst evaluering. Efter det første introducerende kapitel kan der arbejdes med de efterfølgende kapitler i enkeltstående forløb eller som en del af et emnearbejde om for eksempel kommunikation. Der veksles mellem elev-, gruppe- og fællesopgaver, hvoraf flere er inspireret af ideerne bag Cooperative Learning.

I lærerhæftet, som også indeholder en kapitel for kapitel-vejledning og kopiark, kan man læse om blandt andet fagdidaktiske overvejelser. Desuden henvises der til, hvor man kan læse mere, og der er mange ideer til, hvordan man arbejder videre. Materialet henvender sig til 7.-8. klasse, men vil sagtens også kunne bruges i 6. og 9. klasse. Det er et særdeles relevant, spændende og meget engagerende materiale. Gennem analyser lægger det op til, at eleverne skal reflektere og forholde sig kritisk til de digitale former for kommunikation. Og det må siges at være vigtigt. Det anbefales hermed.