Anmeldelse

Forbudt for børn

Forbudt for børn

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Forbudt for børn" er en ny "Dingo"-serie med hårdt bind. Målgruppen er otte-ti år, lix 17-20. Nøglehullet på forsiden giver et kig til det forbudte via en illustration. Oscar K. har skrevet tre titler.

Fakta:

Titel: Forbudt for børn

Forfatter: Oscar K., Teddy Kristiansen

ISBN: 9788702124330

Pris: 178,75

Sider: 48

Serie: Dingo

Type: Bugtaleren

Forlag: Gyldendal

ISBN: 9788702124569

Pris: 178,75

Sider: 48

Type: Kina og den hvide abe

ISBN: 9788702124576

Pris: 178,75

Sider: 48

Type: Dinosaurerne kommer

"Kina og den hvide abe" begynder let og muntert, men så kommer Kina til verden. Hun er fejlfyldt, og hendes forældre opgiver hende. Den hvide abe er et forsøgsdyr, der undersøges med det formål at hjælpe børn med samme sygdom som Kina. Det bliver der nu ikke gjort meget ud af. Aben og Kina får det sjovt og hyggeligt. Pointen er vist, at man kan skabe sig et liv, man selv er tilfreds med, uanset betingelserne.
Karrebæks illustrationer er udtryksfulde og medskabende af tekstens univers.

"Bugtaleren" beskæftiger sig med en mands triste voksenliv, der slutter med døden. Bugtaleren er udadtil papegøjen, men Teddy Kristiansen er den egentlige bugtaler, der fortæller sandheden med sine illustrationer. Eminent ramt.

I "Dinosaurerne kommer" leger Oscar K. med såvel sprog som univers. Computerspillets aktører lever pludselig i drengen Nicks verden. Den åbne slutning lægger i den grad op til læserens videredigtning.
Rasmus Bregnhøis illustrationer er levende og passer glimrende til emnet.

Sproget i alle tre bøger er godt, og der er mange finurlige intra- og intertekstuelle henvisninger, der kan fanges af både børn og voksne. Bøgerne er meget forskellige og specielle. Den første vil jeg låne til særlige børn, den anden vil jeg ikke købe, og den tredje skal nok blive meget populær.