Anmeldelse

Hurtigere, højere, stærkere

Hurtigere, højere, stærkere / Olympiske Lege

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret
Olympiske Lege

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En udfordring i folkeskolens idrætsundervisning er også at arbejde med den idrætshistoriske side af faget - her er to gode muligheder for at inddrage historiske dimensioner.

Fakta:

Titel: Hurtigere, højere, stærkere

Forfatter: Peter Bejder, Per Straarup Søndergaard

ISBN: 9788723041807

Pris: 215 kroner

Sider: 48 sider

Serie: Det lille fagbibliotek

Type: Bog

Forlag: Alinea

Titel: Olympiske Lege

Forfatter: Bent Faurby

ISBN: 9788702107678

Pris: 207,50 kroner

Sider: 36 sider

Serie: De små fagbøger

Type: Bog

Forlag: Gyldendal

»Olympiske Lege« henvender sig i høj grad til indskolingen og mellemtrinnet, men er skrevet i »børnehøjde«, således at materialet kan læses af eleverne selv - dog skal de yngste grupper hjælpes på vej af læreren.

Bogen indeholder en række relevante afsnit, der tager eleverne med på en olympisk rejse gennem oldtiden, OL i Athen, IOC, danske medaljer, politik, skandaler, doping, handicap-OL, vinter-OL og OL i London. Bogen er velskrevet og overskuelig.

»Hurtigere, højere, stærkere - om OL før og nu« har især relevans for folkeskolens mellemtrin og behandler en række væsentlige OL-fakta. Ud over fakta har dette materiale særlig fokus på at personificere den olympiske historie eksempelvis via historierne om Pierre de Coubertin, Jesse Owens og Poul Elvstrøm. Gode korte afsnit, der giver en forståelse for sammenhængen mellem personen og historien. Bogen er yderst velskrevet og giver en god historisk indsigt, men skal man i dybden, må man udvide litteraturlisten.

Bøgerne tager også fat i væsentlige og svære emner som doping og politik i forbindelse med OL, men fastholder stadig begejstringen ved den store idrætsbegivenhed.

Begge bøger er meget relevante i tværfagligt arbejde eksempelvis mellem dansk, historie og idræt. Bøgerne kan også bruges til idrætsfagets teoretiske del.

Kan varmt anbefales til alle idrætslærere, der arbejder med hele faget.